Ajankohtaista

Kategoriat
1 toukokuun, 2021

Yrttien avulla voimaannut mauin, värein ja herkullisin tuoksuin

Keväällä ja kesällä yrttejä on helppo kasvattaa itse, ja niistä saa helposti herkullista makua ruokiin. Yrttejä käyttämällä on helppo vähentää suolan käyttöä, mistä on monipuoliset terveyshyödyt.

Yrttejä voi kasvattaa valoisalla ikkunalaudalla, parvekkeella, terassilla tai puutarhassa. Ne voidaan kasvattaa siemenestä, taimista tai kaupan tuoreista ruukkuyrteistä istuttaen sen hieman suurempaan ruukkuun avaten ensin tiheäksi kasvanutta juuristoa. Siemenestä kasvattaessa oikea istutusaika on helmi-toukokuussa. Riittävä valo sekä sopiva huoneilman viileys auttavat yrttejä kasvamaan sekä pysymään elinvoimaisina pidempään.

Ruuanlaitossa tuoreita yrttejä tulisi käyttää 2-3 kertaa enemmän kuin kuivattuja, ja ne kannattaa lisätä ruokaan viimeisenä, jotta niiden maku pysyy voimakkaana. Yrteistä saadun maun vuoksi suolaa on helppo vähentää ruuanlaitossa. Liiallinen suolan saanti nostaa verenpainetta, rasittaa sydäntä ja verenkiertoelimistöä sekä kuormittaa munuaisia. Lisäksi suola sitoo nestettä elimistössä, mikä aiheuttaa turvotusta.

Image

Yrttien avulla on helppo saada makua, väriä ja herkullista tuoksua ruuanlaitossa edistäen samalla monipuolista ruokavaliota ja terveyttä. Laitetaan siis yrtit kasvamaan ja runsain määrin niitä ruuan joukkoon!


Kategoriat