Ajankohtaista

Kategoriat
1 kesäkuun, 2023

Välipalat

Terveellinen välipala auttaa jaksamaan sekä tasaa verensokeria. Pysymme pirteämpinä ja keskittymiskykyisempinä. Turhaa napostelua pystymme välttämään terveellisillä välipaloilla. Myös aineenvaihdunta pysyy käynnissä tasaisesti.

Terveellinen välipala koostuu laadukkaista ravintoaineista. Värikkäät kasvikset, hedelmät ja marjat ovat suositeltavia eri ravintoaineiden lisäksi.

Verensokeritasot pysyvät tasaisempina, kun välipala sisältää pitkäketjuisia hiilihydraatteja. Hitaat hiilihydraatit sulavat elimistössä pikkuhiljaa ja vapauttavat glukoosia vähitellen verenkiertoon. Seurauksena nälän tunne ei tule yhtä nopeasti, energiatasot ovat korkeammat sekä jaksaminen on parempaa.

Proteiineja tulisi myös olla välipalassa. Proteiinit pitävät myös nälän tunnetta pois. Valitessa proteiininlähdettä on hyvä huomioida esimerkiksi käytettävän lihan rasvaisuus tai valita vähärasvainen vaihtoehto. Välipalan ei tarvitse sisältää rasvaa, kun huolehtii että välttämättömät rasvahapot tulee päivän aikana jonkin toisen aterian yhteydessä.

Hyviä välipaloja ovat hedelmät, marjat, täysjyväruisleipä salaatin tomaatin tai esim. kurkun kanssa, maustamaton rahka ja- jogurtit, smoothiet. Smoothien voi valmistaa yhdistelemällä marjoja tuoreena tai pakastettuna, hedelmiä, kurkkua, kesäkurpitsaa, selleriä, fenkolia, parsakaalia, porkkanaa ja punajuurta. Smoothien pohjana voi käyttää esimerkiksi jogurttia, maitoa tai kauramaitoa. Lisäämällä hiutaleita, leseitä tai siemeniä smoothieen,  saa siitä täyttävämmän ja ravitsevamman.

Terveellisillä välipaloilla pirteyttä päivään!

 

Image

Kategoriat