Ajankohtaista

Kategoriat
19 joulukuun, 2016

Uusi upea vuosi 2017 edessä

Jouluna saadaan nauttia hyvällä mielellä kinkkua, glögiä, ja makeita karkkeja.

Uuden vuoden lupauksiin liittyy usein lupaus painonpudotuksesta, liikunnan aloittamisesta ja  kevyemmästä ruokavaliosta.

Tässä vinkkejä kevyempään ja terveellisempään ruokavalioon:

Jokainen tietää että terveellinen ruokavalio on tärkeä jaksamiselle.  Mutta tietääkö jokainen, että millainen on terveellinen ruokavalio? Seuraavassa on muutamia vinkkejä terveellisestä ruokavaliosta. Nämä vinkit kannattaa ottaa käyttöön ja muuttaa omaa ruokavaliotaan hieman terveellisempään suuntaan.

VESI: Vettä täytyisi juoda ainakin 8-10 lasillista päivästä. Tämä jää monella ihmisellä vajaaksi. Vedenjuonti vähentää halua juoda sokerisia ja makeita juomia. Lisäksi vedenjuonti lisää kylläisyyden tunnetta, jolloin ei tule syötyä epäterveellisiä välipaloja.

TUOREET RAAKA-AINEET: Kannattaa suosia tuoreita raaka-aineita, sillä ne sisältävät paljon vitamiineja ja kivennäisaineita sekä samalla mahdollisimman vähän säilöntäaineita. Valmiissa ja puolivalmiissa ruoissa on yllättävän paljon piilokaloreita ja turhaa energiaa, puhumattakaan haitallisista E-lisäaineista.

VIHANNEKSET: Suosi vihanneksia ja hedelmiä. Tuoreita vihanneksia tulisi syödä vähintään viisi kourallista päivässä, jotta päivittäinen vitamiinitarve täyttyisi. Tämä ehto täyttyy hyvin helposti, kunhan muistaa ajatella asiaa päivittäin.

LAUTASMALLI: Hyödynnä lautasmallia! Eli aterioidessasi laita puolet lautasestasi täyteen kasviksia, neljäsosa lihaa tai kalaa ja neljäsosa pastaa, riisiä tai perunaa.

HYÖDYLLISET RASVAT: Rasvoja on muistettava syödä vähintään kaksi t-lusikallista päivässä. Rasvat auttavat soluja voimaan hyvin ja näin koko ihminen voi hyvin. Useat laihduttajat tekevät virheen jättäessään rasvat kokonaan pois pelätessään niiden kaloreja. Se on suuri virhe oman kehon hyvinvoinnin kannalta.

VÄLTÄ ROSKARUOKAA JA ALKOHOLIA: Roskaruoka sisältää paljon terveydelle haitallisia aineita. Alkoholi puolestaan sisältää yllättävän paljon energiaa. Välttämällä näitä kahta asiaa kokonaan tai ainakin minimoimalla ne tekee omalle terveydelleen palveluksen.

Kevyempää ja terveellisempää vuotta 2017!


Kategoriat