Vinkkejä itsehoitoon

Kategoriat
15 joulukuun, 2016

Testejä

Löydät tältä sivulta erilaisia terveystestejä ja -laskureita. Rohkeasti kokeilemaan!

 

FINRISKI-laskuri

FINRISKI-laskurilla voit laskea riskisi sairastua sydäninfarktiin tai vakavaan aivoverenkiertohäiriöön seuraavan kymmenen vuoden aikana.

Testaa riskisi sairastua tyypin 2 diabetekseen

Tyypin 2 (aikuistyypin) diabetes on vakava ja perinnöllinen sairaus, jonka puhkeamiseen elintavat vaikuttavat merkittävästi. Liikapaino, etenkin vyötärölihavuus, vähäinen liikunta, väärät ruokatottumukset ja tupakointi lisäävät sairastumisriskiä. Oman sairastumisriskisi voit arvioida helposti Diabetesliiton julkaisemalla riskitestillä.

Masennustesti (DEPS-seula)

DEPS-seulassa selvitetään tunneskaaloja viimeksi kuluneen kuukauden ajalta. Tulos on kuitenkin vain suuntaa-antava, ja pistemäärien välillä voi olla eroa riippuen siitä, minä päivänä teet testin. Mikään pistemäärä ei välttämättä tarkoita, että sinulla olisi masennus, sillä depressiodiagnoosin tekemiseen tarvitaan aina lääkärin tutkimus.

Käytätkö alkoholia kohtuullisesti, sopivasti vai liikaa? Onko alkoholin käytöstä sinulle enemmän iloa vai haittaa? Oletko joskus halunnut vähentää juomistasi? Voit itse testata ja arvioida omaa juomistasi.

Kalorilaskuri

Kalorilaskurin avulla voit arvioida kalorien kulutusta päivän eri aktiviteeteissa sekä liikuntamuodoissa.

Painoindeksilaskuri / BMI-laskuri

Painoindeksilaskurilla voit laskea pituuden ja painon perusteella painoindeksin (BMI, Body Mass Index).

Ryhtitesti

Testaa ryhtisi Raimo Rangan ryhtikoulussa!

Selkäkipukysely

Selkäkipukysely perustuu Keelen yliopistossa kehitettyyn Start Back -kyselyyn. Merkitsemiesi vastausten perusteella saat suosituksen selkäkipusi hoitoon.

Testaa liikkumisesiKategoriat