Ajankohtaista

Kategoriat
1 joulukuun, 2018

Tee itsesi näkyväksi!

Tiesitkö, että lähivaloilla ajava autoilija havaitsee ilman heijastinta kulkevan henkilön vasta noin 50 metrin päästä, kun taas heijastinta käyttävä jalankulkija voi näkyä jo 350 metrin etäisyydeltä.

Kaukovaloja käyttävä autoilija näkee ilman heijastinta kulkevan jalankulkijan noin 150 metrin etäisyydeltä vaatetuksesta ja auton valoista riippuen. Heijastinta tai heijastinliiviä käyttävä nähdään jopa yli 600 metrin päästä.

Katulamppujen valoissakin  voi olla hankala havaita pimeän aikaan liikkuvia jalankulkijoita ja pyöräilijöitä. Lisäksi sade, sumu tai huurtuneet ikkunat saattavat heikentää kuljettajan näkyvyyttä.

Tutkimusten mukaan, vain joka toinen jalankulkija käyttäisi heijastinta. Pimeässä tapahtuneista jalankulkijan kuolemaan johtaneista onnettomuuksista olisi heijastin pelastanut useamman.

Ei ole yhdentekevää, mihin heijastin kiinnitetään.

Riippuva heijastin kiinnitetään polven korkeudelle siten ,että se pääsee vapaasti heilumaan.

Kiinteä heijastin   asetetaan  ranteeseen, kyynärvarteen  tai sääreen. Autoilija havaitsee parhaiten tien puoleiselle sivulle kiinnitetyn heijastimen.

Mitä useampia heijastimia käytetään, sen paremmin autoilija näkee pimeässä tai hämärässä kulkevan jalankulkijan ja pyöräilijän.

 

Turvallista työmatkaa

-laitathan heijastimen heilumaan!

Lisätietoja: http://www.liikenneturva.fi

Image

Kategoriat