Ajankohtaista

Kategoriat
1 kesäkuun, 2019

’TAAS ON AIKA AURINGON…’

Olemme selättäneet jälleen talven pakkasineen ja lumituiskuineen, ja edessä on kesä; valoa, lämpöä ja aurinkoa! Elämänohjeoppaat neuvovat meitä elämään täysillä tätä päivää, mutta ihmismielellä on taipumus katsoa ajoittain myös peruutuspeiliin kuten autolla ajaessa konsanaan.

Mitä kulunut talvi toi minun elämääni, mitä se vei ja mitä sen aikana opin? Sitten elämä taas jatkuu, ja nyt on aika katsoa tuulilasista eteenpäin, jotta pysymme tiellä. Monella meistä on edessä kesäloma, jota olemme odottaneet pitkään.

Loman kynnyksellä on hyvä pysähtyä pohtimaan, kuka asettaa lomalleni tavoitteet; lähipiirin ihmiset, ympäristö (’muutkin tekevät noin’), opitut mallit (’nurkat kuuluu kuurata’) vai ihanko minä itse? Työelämä vaatii, perhe-elämä vaatii, parisuhde vaatii ja oma hyvinvointi vaatii toimintaa, ja nauttiaksemme toiminnastamme on tärkeää huoltaa omia työkalujamme, niin kehoa kuin mieltäkin.

 

Image

Nykytieto on vahvistanut vanhan viisauden ’metsään menon’ merkityksestä hyvinvoinnillemme; lyhytaikaisenkin luonnossa oleskelun ja liikkumisen on todettu laskevan stressitasoa ja lisäävän hyvinvointia. Siispä me pohjoisen ihmiset, joilla tuo arvokas luontoresurssi on lähellä: menkäämme metsään ja tankatkaamme sieltä pitkään talven jälkeen voimia, nauttikaamme ja katsokaamme luottavaisesti eteenpäin. Luonnossa liikkuessamme ja kesän jälkeiseen uuteen ’toimintakauteen’ valmistautuessamme voisimme ottaa haasteeksi vaikka tutkia Wayne Dyerin ajatusta: ’Kun muutat tapaasi nähdä, näkemäsi asiat muuttuvat’.

Hyvää kesää!


Kategoriat