Ajankohtaista

Kategoriat
1 syyskuun, 2021

Ruskaretkelle terveysturvallisesti

Syyskuu on ruskaretkien vilkkainta aikaa ja, kun kotimaanmatkailu on ollut vilkasta koko kesän, väkeä riittänee vaaroilla ja tuntureilla normaalia enemmän vielä syksylläkin. Ennen reissua kannattaa edelleen perehtyä niin valtakunnallisiin kuin paikallisiin terveysturvallisuusohjeisiin. Laajemmin Lapin Sairaanhoitopiirin tilannetta ja ajankohtaisia ohjeita voi seurata https://koronaturvallinenlappi.fi/ sivuilta.

Tunturikeskukset tiedottavat sivuillaan oman alueensa koronatilanteesta aktiivisesti ja kansallispuistojen ym. retkeilyalueiden erityisjärjestelyistä tai rajoituksista löydät tietoa Metsähallituksen Luontoon.fi -palvelusta. Sieltä löydät myös selkeät ohjeet terveysturvalliseen retkeilyyn (https://www.luontoon.fi/koronavirusohjeet).  Metsässä turvavälien pitäminen on yleensä ottaen helppoa, joten ohjeet painottuvat tupiin ja nuotiopaikoille, joissa ihmiset kokoontuvat.

Tässä tärkeimpiä kohtia Metsähallituksen ohjeista:

  • pyri välttämään suosituimpia kohteita ja taukopaikkoja,
  • ota mukaan eväät, joiden syömiseen et tarvitse nuotiota, koska nuotiopaikoilla turvavälin pitäminen voi olla vaikeaa,
  • varaa oma majoite yöpymistä varten, jotta vältetään ruuhkia tuvissa ja laavuilla. Jos on tarkoituksena yöpyä varaustuvissa, kannattaa ottaa huomioon, että useissa kansallispuistossa (esimerkiksi Urho Kekkosen kansallispuisto) varaustupien petipaikkoja on rajoitettu ja
  • huolehdi hyvästä käsihygieniasta myös retkeillessä.

Näillä ohjein tehdään ruskaretkeilystä terveysturvallista matkailijoille sekä paikallisille ja vältetään tautiryppäät Pohjois-Suomen keskuksissa.

Aktiivista ja värikästä syksyä!

Image

Kategoriat