Ajankohtaista

Kategoriat
1 maaliskuun, 2023

Lähiluonnossa liikkuen, kevätkeleistä nauttien ja rohkeasti uutta kokeillen!

Rovaniemellä ja lähiseudulla on ympäri vuoden paljon mahdollisuuksia liikunnan harrastamiseen: rauhalliseen tai vauhdikkaaseen, yksin tai yhdessä.

Haasta itsesi ja kokeile tänä keväänä myös jotain ennalta sinulle oudompaa lajia! Alla olevassa listassa on joitakin esimerkkejä vaihtoehdoista sekä vuokraustiedot.

Liukulumikengät ovat ketterä tapa kulkea vaikkapa metsämaastossa tai vaaramaisemissa ja tuntureilla. Karvapohja mahdollistaa nousut ja teräskantit tukevat laskemista.

Ounasvaaran talvikävelyreitti Reitti on opastettu reittimerkinnöillä ja opastauluilla ja se kulkee osan matkaa Ounasvaaran luontopolun kanssa samalla uralla. Huomioithan eri polkujen merkit. Rengasreitin ja siihen liittyvien janareittien yhdensuuntainen pituus on noin 6 km.

Talvikävelyreitin varrella on kaksi laavua ja näkötorni Ounasvaaran kivikkoisella länsirinteellä mäntymetsän keskellä noin 160 metrin korkeudessa merenpinnasta.

Ounasvaaran talvikävelyreitille pääsee monesta kohtaa: keskustaa lähinnä oleva lähtöpaikka on Jätkänkynttilän sillan ja Jäämerentien ylityksen jälkeen vasemmalla pyörätieltä ylös Ounasvaaraan.

Rovaniemen latureittipalvelusta löydät ajantasaiset tiedot hiihtolatujen kunnosta ja huoltotilanteesta. Palvelusta voit myös katsoa tietoja esimerkiksi hiihtolatujen pituuksista ja siitä, onko latu valaistu.  https://ladulle.fi/ladut/rovaniemi

Ounasvaaran hiihtokeskus: rinteet sopivat niin aloittelijalle kuin vaativammallekin laskijalle. Hiihtokeskuksessa on vuokraamo, jossa tarjolla on nykyaikaisia lasketteluvälineitä, sekä keskuksen oma hiihtokoulu. https://www.visitrovaniemi.fi/fi/aktiviteettiyritys/ounasvaaran-hiihtokeskus-2/

Luistelukentät: https://rovaniemi.fluentprogress.fi/outdoors

Luontopolut, kävely-ja ulkoilureitit: eväät reppuun ja laavuille tulistelemaan! http://www.etiainen.fi/fi/Etusivu

 

ROVANIEMEN JA LÄHISEUDUN KÄYNTIKOHTEET:

Kuva Riisitunturilta 6.1.2023

Image

Kategoriat