Ajankohtaista

Kategoriat
1 tammikuun, 2022

Ladulle lompsis

Talvi ja sen monipuoliset liikuntamahdollisuudet kutsuvat ulkoilemaan. Hiihto on yksi parhaista talviliikuntamuodoista. Hiihdon terveyshyödyt ovat erinomaiset, sillä hiihtämällä parannat hapenottokykyäsi sekä vahvistat verenkierto- ja hengityselimistöäsi. Hiihtämällä kulutat hyvin myös energiaa, sillä hiihtäessä käytät tehokkaasti useita vartalon lihaksia, jolloin myös energiankulutus on tehokasta. Hiihto kehittää myös lihasvoimaa sekä vahvistaa tasapaino- ja koordinaatiokykyä.

Mikä tahansa säännöllinen kestävyysliikunta vaikuttaa tutkitusti myönteisesti myös uneen, jaksamiseen, vastustuskykyyn ja stressiin. Ja mikä parasta, hiihtäessä saat samalla hengitellä raikasta ulkoilmaa sekä olla kauniissa talvisessa luonnossa.

Hiihto sopii kaikenikäisille ja kaiken tasoisille liikkujille. Talven ensimmäiset hiihtolenkit kannattaa kuitenkin aloittaa maltillisesti. Tee aluksi lyhyitä ja rauhallisia lenkkejä, säätele vauhti itselle sopivaksi ja valitse aluksi kohtalaisen tasainen maasto.

Hiihdossa on hyvä huomioida myös asianmukaiset välineet ja vaatetus. Urheiluliikkeestä kannattaa kysyä neuvoja, jos olet hankkimassa uudet hiihtovälineet.  Vaatetuksessa on hyvä huomioida kerrospukeutuminen. Muista kovilla pakkasilla huomioida myös kasvojen suojaaminen.

Nautitaan tästä mahtavasta talviliikuntamuodosta ja lähdetään ladulle positiivisella mielellä!


Kategoriat