Koronanäytteenotto – ajan varaaminen

Koronanäytteenotto – ajan varaaminen


Lappican koronatestaus
palvelee kaikkia yli 6-vuotiaita osoitteessa Lapinkävijäntie 2, linja-autoaseman Nesteen puoleisella sivustalla Koronapiste-kontissa testipiste 2

Lappican testauspisteelle tullaan aina ajanvarauksella.

Ajanvarauspuhelin 020 692 190 palvelee seuraavasti:

maanantai – perjantai klo 7:30-13:00
Jätä takaisinsoittopyyntö, niin sinuun ollaan yhteydessä.

Näytteenottopiste palvelee seuraavasti:

maanantai – torstai 13:30 – 15:30
perjantai 11:30 – 13:30
viikonloppuisin testauspisteemme on suljettuna

Pikatestin positiivisen tuloksen lähetämme tekstiviestillä asiakkaille noin puolen tunnin kuluessa testistä. Tulos katsottavissa Omakanta -palvelussa 1-2 tunnin sisällä testituloksen valmistumisesta.


MILLOIN TULEE HAKEUTUA KORONATESTIIN

Jos sinulla on lieviä hengitystieinfektion eli flunssan oireita (nuhaa, yskää, kurkkukipua, lihassärkyä tai kuumetta), hakeudu testiin vain, kun joku seuraavista kriteereistä täyttyy:

  • Työskentelet sosiaali- ja terveydenhuollon potilas- tai asiakastyössä (ei koske omaishoitajia).
  • Työskentelet ympärivuorokautisessa hoiva- ja vammaispalvelussa missä tahansa tehtävässä. Myös kyseisissä yksiköissä asuvat testataan.
  • Olet raskaana tai olet synnyttänyt kuuden viikon sisällä. (Tälle ryhmälle riittää myös kotitesti. Jos saat positiivisen testituloksen, lue tukosriskiin liittyvä ohje ja toimi sen mukaan: Laskimotukoksen ennaltaehkäisy, ohje raskaana olevalle.pdf. Jos sinulla on ohjeessa mainittuja riskitekijöitä tai on ohjeessa mainittuja oireita, ole yhteydessä ensimmäisenä mahdollisena arkipäivänä neuvolan puhelinpalveluun ma-pe klo 8–12 p. 016 322 4120.)
  • Terveydenhuollon ammattihenkilö suosittelee testausta.

Lisäksi testiin voi hakeutua, jos on tarve hakea tartuntatautipäivärahaa. Ensisijaisesti suositellaan testausta työterveyshuollossa.

Lieväoireisia ei muilla kriteereillä testata.

Muille lieväoireisille suositellaan kotitestausta, jotta tartunnan saanut osaa toimia terveysturvallisesti. Positiivisen kotitestin tulosta ei kuitenkaan enää varmenneta virallisella testillä, jos henkilö ei kuulu edellä mainittuihin, testattaviin ryhmiin.

Oireettomia henkilöitä ei pääsääntöisesti testata. Poikkeuksena tälle ovat maahantulotestit, jotka järjestetään tartuntatautilain edellyttämällä tavalla.

KORONAPIKATESTI MAKSAA 75€, omavastuu 39€
PCR-TESTI MAKSAA 155€, omavastuu 55€
Matkustukseen liittyviin testeihin ei saa Kela-korvausta

 

NETTIAJANVARAUKSESSA KIRJAATHAN ESITIETOIHIN, MIHIN RYHMÄÄN KUULUT. MIKÄLI TARVITSET TARTUNTATAUTIPÄIVÄRAHATODISTUKSEN, KIRJOITA ESITIETOIHIN MYÖS SE.


LAPPICAN TYÖTERVEYSASIAKAS TAI MEILLÄ AIEMMIN KORONATESTISSÄ ASIOINUT – VARAA AIKA KORONATESTIIN TÄSTÄ

VARAA AIKA KORONATESTIIN


KAIKKI YLI 6-VUOTIAAT KANSALAISET, VARAA AIKA KORONATESTIIN ENSIMMÄISEN KERRAN PUHELIMITSE 020 692 190, JATKOSSA VOIT VARATA AJAN NETTIAJANVARAUKSEN KAUTTA.

SOITA MEILLE 020 692 190

 

KORONANÄYTTEENOTTO TAPAHTUU:
LAPPICA ROVANIEMI, Lapinkävijäntie 2

TESTAUSPISTE 2
Koronapiste -kontti, rakennuksen Hallituskadun puoleisella sivustalla.
Seuraa opasteita.

 

Teemme pika-antigeenitestiä, jonka tulos on käytettävissäsi noin 1-2 tunnin kuluttua testistä. Tarvittaessa teemme myös PCR-testiä, jonka testitulos valmistuu saman vuorokauden aikana.

Testitulokset näet aina Omakanta -palvelusta 1-2 tunnin sisällä testituloksen valmistumisesta.

Testiin saapuessasi, ota mukaan henkilöllisyystodistus (ajokortti tms).