Koronainfo

Koronainfo

Työterveys Lappica noudattaa Lapin sairaanhoitopiirin Infektioiden torjuntayksikön ja THL:n ohjeita hoitoon hakeutumisessa.

STM:n strategian mukaisesti kaikki COVID-19 tartuntaketjut pyritään löytämään ja rajaamaan.

Koronavirusten aiheuttamien tautien itämisaika tartunnan saamisesta on 2-14 vuorokautta. Virus tarttuu pisara- tai kosketustartuntana. Sairastuneiden tyypilliset oireet ovat kuume, nuha, yskä tai hengenahdistus. Oireina voi olla myös ripuli/vatsakipu tai haju- ja makuaistin menetys.

COVID-19 näytteenottokriteerit:
Kaikki potilaat, joilla on koronavirusinfektioon sopivia oireita tai joilla terveydenhuollon ammattilaisen arvion perusteella on syytä epäillä koronavirustartuntaa.

LAPPICAN TYÖTERVEYSASIAKKAAN
KORONATESTIN AJANVARAUS

Lappican työterveysasiakas,
varaa kätevästi aika koronatestiin

KORONATESTIN AJANVARAUS MUILLE

Mikäli et ole Lappican työterveysasiakas,
voit silti varata ajan testiin tästä

SÄHKÖINEN AJANVARAUS

Varaa aika kätevästi verkossa

LSHP HENKILÖSTÖN AJANVARAUS

Lapin sairaanhoitopiirin henkilöstön sähköinen ajanvaraus

TYÖTERVEYSLAITOKSEN
KORONAOHJEET TYÖPAIKOILLE

TTL:n työpaikoille tarkoitetut
hygieniaopasteet ja materiaalit

VALTIONEUVOSTON AJANTASAINEN
KORONATIEDOTUS

Tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta

Lappican työterveysasiakas, varaa aika testiin sähköisen ajanvarauksen kautta tai puhelimitse 020 692 190. Ilmoita aikaa varatessasi tai viimeistään testiin tullessasi, että tarvitset todistuksen testituloksesta. Paperinen todistus maksaa sinulle 20€.

Koronatestin tulos näkyy Omakanta -palvelussa heti testituloksen valmistuttua.

Saat tarvittaessa kauttamme maksullisen koronarokotustodistuksen, mikäli sinut on rokotettu Lappican toimesta ja rokotustietosi on kirjattu potilastietojärjestelmäämme. Ilmoita meille todistustarpeesi sähköisen asiointikanavan kautta. Paperinen todistus maksaa sinulle 20€.

Ajankohtaista tietoa kansallisesta ja EU:n koronatodistuksesta

Mikäli olet lähdössä vapaa-ajan ulkomaanmatkalle, täytyy sinun esittää todistus negatiivisesta koronatestistä sekä lentoyhtiölle että kohdemaahan saapuessasi. Varaa aika testiin soittamalla 020 692 190 ja ilmoita olevasi lähdössä vapaa-ajan matkalle ulkomaille. Saat kauttamme testin ja paperisen todistuksen testituloksesta hintaan 200€.